Trikovi za uređenje malog kupatila

Trikovi za uređenje malog kupatila

Trikovi za uređenje malog kupatila

Kupatilo je prostorija u koju prvo ulazimo kada započinjemo dan. Danas većina ljudi živi u manjim stanovima gde, iz praktičnih razloga, ono ne zauzima veliku površinu. Čak i ako živite u prostranim kućama, složićete se da je kupatilo obično najmanja prostorija. To nam ne ostavlja mnogo mogućnosti pri uređenju jer svi težimo praktičnijim rešenjima.

Nekoliko je ključnih izazova sa kojima se susrećemo na samom početku. Prvi izazov je budžet, drugi funkcionalnost i treći, možda, najbitniji je kako minijaturni prostor učiniti većim. Iako, sve ovo može zvučati komplikovano, dokazaćemo vam da nije, ukoliko budete sledili neka od pravila koja ćemo navesti:

Odaberite svetlije boje za vaše pločice

Birajte svetle i neutralne boje za vaše zidne i podne pločice. Prilikom izbora obratite pažnju da tonovi budu saglasni i da ne odaju utisak klaustrofobičnosti. Pločice koje imitiraju kamen ili mermer mogu se dobro kombinovati sa pločicama drvnog dezena, postižući utisak većeg prostranstva i topline.

Dodajte staklena vrata za tuš

Moderna tuš-kabina sa staklenim vratima bez okvira uštedeće mnogo prostora. Iako vam se na prvi pogled može učiniti kao skuplja investicija od obične tuš-kabine ili zavese, treba razmšljati dugoročno jer su benefiti raznovrsni. Prva prednost je svakako ušteda prostora. Ovakvim staklom prostor će se vizuelno otvoriti i dodati vrednost vašem kupatilu. I ne samo to, ovakva rešenja su i praktična jer izbegavate glomazne kabine sa velikim staklima na koja se kamenac lepi i teško se čiste. Osim praktičnih razloga, bitno je obratiti pažnju na kvalitet, gde primat preuzimaju kaljena stakla, koja nude više mogućnosti u jednom. Sigurno je najbitnije to što su na dugoročne staze isplativa, a pri tom se lako održavaju.

Iskoristite uglove

Nekada je osnovni cilj kupatila sam po sebi bio da služi svrsi. Danas se to promenilo, svi mi težimo jednostavnom i elegantnom rešenju. Ukoliko vam je prostor za tuš ostavljen u uglu, najjednostavnije je ugraditi ugaonu tuš-kabinu, koja u odnosu na stare kabaste kabine nudi sofisticiran izgled.

Postavite ogledala na zid

Trik koji uvek radi je postavljanje velikih ogledala na zid kako bismo vizuelno prostor učinili većim. U zgradama većina kupatila nema prozor i prirodna svetlost ne može biti jedan od činioca proširenja prostora, te bi u ovom slučaju bilo pametno ugraditi ogledalo sa LED rasvetom. I ne samo pametno, nego prefinjeno i efektno.

Staklene police kao elegantan način odlaganja

Poslednjih godina teži se minimalističkom pristupu u svim prostorijama. Minimalizam možemo postići i izborom staklenih polica, koje se pričvršćuju na zid. Uz zanimljivu dekoraciju, dobićemo elegantan minimalistički prostor.

 

Složićete se da u kupatilo ulažemo na dug vremenski period. I zbog toga je važno birati pametno. Bez obzira na veličinu prostora, svoje kupatilo možete učiniti prostorom po vašoj meri.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.