Stakleni enterijer | Upotreba stakla u modernoj arhitekturi i dizajnu enterijera

Stakleni enterijer - upotreba stakla u uređenju prostora

Stakleni enterijer | Upotreba stakla u modernoj arhitekturi i dizajnu enterijera

Zašto je stakleni enterijer toliko popularan?

Staklo je postalo jedan od najpopularnijih materijala današnjice, koristi se pri izgradnji domova, kancelarija ili poslovnih prostora. Kao inovativni pristup kućnom dekoru, stakleni detalji su postali sastavni deo savremene arhitekture i dizajna enterijera.

Staklo može stvoriti iluziju prostora, poboljšati prirodno svetlo i dodati elegantnu modernu estetiku. Staklo ne samo da unosi svetlost i toplinu u prostoriju, već njegova svestranost omogućava mnoge kreativne izraze dizajna, od dekorativnih elemenata za nameštaj i rasvetnih tela do staklenih stolova i staklenih zidova. Integrisanje stakla u dom može rezultirati modernim, elegantnim i dobro osvetljenim enterijerom.

Stakleni enterijer u savremenom domu

Stakleni enterijer u savremenom domu

Stakleni prozori i vrata

Jedna od primarnih upotreba stakla u dizajnu enterijera je za izradu prozora. Stakleni prozori su odličan način da se unese prirodno svetlo u prostor, čineći dom otvorenim, svetlim i prostranim. Moderna i napredna tehnologija izrade stakala daje mogućnost da se prozori prilagode individualnom stilu i potrebama od estetike do energetske efikasnosti i sigurnosti.

Staklena vrata ili portali u dnevnoj sobi

U modernom domu, moguće je istovremeno dodati privatnost i svetlost dnevnoj sobi, tako što se masivna drvena vrata zamene prozirnim ili matiranim staklenim. Često se staklena vrata koriste kao klizna jer pored savremenog utiska vrlo su komforna za upotrebu. Staklena vrata propuštaju svetlost, stvarajući tako iluziju prostora.

Stakleni stolovi i staklene ploče za stolove

Staklo se ne koristi samo za izradu vrata i prozora, sve je češća upotreba staklenih stolova, naročito u kancelarijskim prostorima gde usled svog elegantnog izgleda daju jednu sofisticiranu notu svakoj modernoj kompaniji.
Proziran stakleni enterijer odlično stvara iluziju prostora i čini da soba izgleda veća i prozračnija nego što zapravo jeste, to je jedan od razloga sve češće upotrebe  staklenih stolova.

Staklena ploča se može dodati na postojeći trpezarijski sto, sto za kafu ili bilo koju drugu vrstu stolova kako bi se zaštitio materijal ispod. Moguće je napraviti sopstveni sto od starih vrata, sanduka ili drvenih paleta i jednostavno staviti staklenu ploču. Prozirno staklo omogućava da se skrene pažnja na zanimljivu i kreativnu podlogu i da se na taj način istakne.

Uz moderan izgled, kao i izrade u različitim oblicima i od različitih vrsta stakala upotreba staklenih ploča je prilično raznovrsna i lepo se uklapa u različite unutrašnje dekore. Stakleni stolovi i staklene ploče za stolove izgledaju sjajno u starinskim i tradicionalnim domovima, ali i u modernim i savremenim prostorima.

Stakleni nameštaj

Staklo se sve više koriti pri izradi nameštaja. Ono se može oblikovati u različite forme i dimenzije, što omogućava prilagođavanje nameštaja različitim potrebama i dizajnerskim konceptima. Stakleni nameštaj može vizuelno proširiti prostoriju zbog svoje transparentnosti, ono ne blokira pogled na druge delove prostorije, čime se stvara osećaj prostranosti i otvorenosti. To je posebno korisno u manjim prostorima gde je važno sačuvati osećaj širine.

Stakleni nameštaj se može koristiti u različitim delovima doma, pored spomenutih staklenih stolova, tu su stakla za komode, police ili vitrine, kao i staklena zvona za prekrivanje i prikazivanje dekorativnih knjiga ili umetničkih dela.

Pri izradi nameštaja može se koriti staklo bojeno u određenoj boji kako bi se definisali pojedini delove kuće.

Stakleni enterijer u poslovnom prostoru

Stakleni zidovi i pregrade

Staklene pregrade se često koriste za razdvajanje većih prostorija na manje segmente ili za stvaranje privatnih radnih prostora u otvorenim kancelarijama, a istovremeno ne remete osećaj otvorenosti i širine. Mogu se koristiti u dnevnoj sobi, hodnicima, trpezariji, kuhinji, gde god je potrebna separacija ili više privatnosti u prostoru bez ograničavanja u protoku prirodnog svetla. Moguće je uraditi potpuno stakleni zid ili jednostavno  samo deo zida.

Staklo za kuhinju, tj. zidne obloge umesto pločica

Staklena zidna obloga za kuhinju je moderno rešenje koje pored toga što prostoriji daje atraktivni izgled ima i praktičnu zaštitu za zidove iznad radne površine. Može se odabrati staklo farbano u RAL po želji ili sa urađenim printom, sve to kako bi se uklopili u stil i dekor određene kuhinje.

Staklene ograde

Staklene ograde su ključan element u savremenom građevinskom dizajnu zbog svoje elegantnosti i transparentnosti. Staklene ograde daju osećaj otvorenosti i prostranosti, omogućavaju nesmatan pogled na okolinu. Mogu se prilagoditi različitim dimenzijama i oblicima, što omogućava njihovu upotrebu u različitim prostorima. Mogu se korisiti na terasama, balkonima, stepeništima ili kao zaštitne barijere oko bazena.

Staklo za tuš kabine i paravane

Staklene tuš kabine i stakleni paravani postaju sve popularniji iz dana u dan i nizostavna su stavka u opremanju kupatila. Zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti, kvaliteta i trajnosti.

Stakleni enterijer za kupatilo

Gde možete izraditi moderan stakleni enterijer po meri?

Kompanija NS Glass ističe se po staklu vrhunskog kvaliteta i savremenoj tehnologije obrade. Višegodišnjim iskustvom odgovaramo na visoke zahteve kako domaćih, tako i stranih klijenata. Rado ćemo se pobrinuti i za izradu Vašeg projekta.

Za kvalitetnu izradu staklenih elemenata, pošaljite nam upit već danas.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.