Sedam ideja za uređenje kupatila

7 ideja za uređenje kupatila

Sedam ideja za uređenje kupatila

Kupatilo važi za prostor gde svako od nas provodi dosta vremena i baš iz tog razloga težimo ka nekom „savršenom“ izgledu što zbog nas lično, a pomalo i za druge ,,radoznale oči”. Uz malo novca i malo kreativnosti kupatilo kao i svaka druga prostorija može postati mesto koje odiše skladom i elegancijom. Kombinovanje različitih boja, dezena, materijala, učiniće vašu „oazu mira“ i opuštanja jedinstvenom bez obzira na dimenizije i raspoloživ prostor. Ako se pitate kako ću to postići i šta treba uraditi, onda ste na pravom mestu. Donosimo vam sedam ideja koje su primenjive u različitim dimenzijama kupatila.

Pažljivo birajte boju i dezen pločica

Prvo što nam za oko zapadne kada uđemo u neko kupatilo jesu pločice, što je i logično jer zauzimaju najveći deo prostora. Zato kada određujete budžet za kupatilo ne štedite na pločicama i tuš-kabinama jer je to i najveća investicija i vredna ulaganja. Za manji prostor preporučuju se svetlije nijanse, neutralne kao što su bela i bež kako bi prostoriju učinile većom, raskošnijom, a svakako je poznato da svetliji tonovi otvaraju prostoriju. U većim kupatilima možete se i igrati sa bojama i kombinovati tamnije tonove. Kad je reč o dizajnu, onda tu dominira imitacija drveta, kamena, metala, mermera i betona.

Birajte elegantne tuš-kabine

Tuš-kabine koje su zamenile nekadašnje glomazne i gabaritne kade. Ne samo što štede prostor, nego daju funkcionalnost uz odličan dizajn izrade. Mogu se birati četvrtaste, ugaone, oble tuš-kabine. Pored svih navedenih tuš-kabina veliki akcenat se stavlja na izradu tuš kabina po meri, što je u današnje vreme od velikog značaja posebno za ljude koji raspolažu malim prostorom, a teže ka estetici i funkcionalnosti. Ne smemo zaboraviti i tuš-kabine sa kliznim vratima koja su takođe česta pojava zbog uštede prostora. Izbor je zaista veliki na vama je da izvagate ono što odgovara prostoru.

Samostojeće kade za velika kupatila

Ukoliko ste srećnici sa velikim kupatilom, onda možete da birate kadu po ukusu i meri. Danas se najviše govori o samostojećim kadama kao vrhuncu elegancije. Samostojeća kada može biti postavljena u bilo kom delu vašeg kupatila, ali najlepše izgleda kada se postavi u centralnom delu. Osim što na taj način dobijate savršeni estetski izgled, zidovi i uglovi vašeg kupatila ostaju prazni i pogodni za postavljanje drugih elemenata.

Paravani – jednostavno i elegantno rešenje za velika i mala kupatila

Paravani ne samo što mogu da učine kupatilski prostor modernijim i luksuznijim, za razliku od zastarelih zavesa, nego su vrlo praktična stvar s aspekta održavanja, što je olakšavajuća okolnost pogotovu za žene. Paravani za tuš-kabine su korisno rešenje za kupatilo jer ne dopuštaju slivanje vode izvan, nakon čega pločice ostaju suve, kao i ostali kupatilski nameštaj. Jednostavno se održavaju uz pomoć najobičnijih sredstava za čišćenje staklenih površina. Paravani vizuelno uvećavaju prostor, otvaraju kupatilo što ostavlja veliki utisak.

Ogledalo može biti moderno i lepo

Ranije je izbor ogledala bio usko vezan za neke klasične oblike, najčešće okrugli i pravougaoni. Danas se susrećemo sa mnogo većim izborom oblika koji odišu modernim dizajnom. Najpopularnija su svakako SMART ogledala i ona sa LED osvetljenjem. Ako vam je kupatilo manjih dimenzija, birajte velika ogledala. Taj kontrast učiniće prostoriju većom, a ukoliko izaberete ogledalo sa LED rasvetom pružićete prostoriji sasvim novu dimenziju.

Konzolni lavabo

Lavabo je jedan od obaveznih elemenata u renoviranju ili adaptaciji svakog kupatila. A konzolni lavaboi su idealni za mala kupatila. Postoje modeli koji su vrlo svedeni i lako se uklapaju u prostor, što vam može pomoći u postizanju minimalističkog izgleda. Na taj način, lavabo neće ,,ukrasti“ svu pažnju, pa tako do izražaja mogu doći i ostali elementi vašeg kupatila.

Praktični ormarići za odlaganje

Odlaganje stvari jedan je od većih problema bilo koju prostoriju da sređujemo, pa tako ni kupatilo nije izuzetak. Ovde povedite računa o ormarima koji će se uklopiti u sve ono što ste zamislili. Na tržistu je mnogo sjajnih rešenja, a u svakom slučaju možete izabrati da vam neko po meri napravi. Kada vršite izbor ormarića, gledajte da to budu kombinacije polica i ladica, te da prostor u ladicama bude širok i dubok kako bi se pohranilo što više stvari.

Neka vaše kupatilo bude spoj funkcionalnosti i elegancije. Mi smo vam dali neke korisne ideje, a na vama je da se hrabro upustite u avanturu sređivanja.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.