Prednosti staklenih pregrada za kancelarije

Prednosti staklenih pregrada za kancelarije

Prednosti staklenih pregrada za kancelarije

Staklene pregrade ili pregradni zidovi od stakla za kancelarije predstavljaju pravo moderno rešenje, zahvaljujući kojem možete da odvojite prostor između zaposlenih na radnom mestu. Ovo rešenje postaje sve popularnije u savremenim kancelarijama širom sveta. Staklene pregrade su elegantne i moderne, te stoga daju dašak stila radnom mestu. Imaju mogućnost da transformišu bilo koji radni prostor u svetlo i prozračno okruženje, takođe mogu se pohvaliti nizom drugih značajnih prednosti, što ih čini očiglednim izborom za bilo koju kancelariju.

U ovom blog tekstu ćemo vam otkriti koji su benefiti staklenih pregrada za vaš radni prostor.

Zaštita od buke?

Da li smatrate da vam kancelarija ponekad postane previše bučna? Postoji zabluda da ugradnjom staklenih pregrada ne dobijete zvučnu barijeru. Ovo mišljenje je potpuno pogrešno, jer staklene ploče pružaju adekvatnu i efikasnu zvučnu barijeru, što je zapravo jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju za staklene kancelarijske pregrade.

Zapravo, posebno dvostruko staklo je jedan od najboljih materijala koji se može koristiti za smanjenje buke, a takođe i za minimalizaciju zagađenja. Ovo čini staklene pregrade najboljim rešenjem za pružanje privatnosti zaposlenima, osiguravajući im rad u fokusiranijem okruženju, što omogućava njihovu veću produktivnost.

Veća fleksibilnost i funkcija

Za razliku od čvrstih zidova, stakleni pregradni zidovi nude veću fleksibilnost za bilo kakve buduće promene ili prepravke. Lakše je demontirati ili odlepiti staklene pregrade od čvrstog zida i naravno manje je neuredno. Ono što je veoma važno istaći jeste da se materijali mogu ponovo koristiti u neke druge svrhe, što doprinosi reciklaži.

U industriji je na raspolaganju mnogo staklenih pregradnih sistema, od kojih su svaki sa različitim stilovima, završnom obradom, bojama, opcijama vrata i još mnogo toga. Iz funkcionalne perspektive možete da izaberete i širok spektar opcija od unutrašnje pregrade sa jednostrukom glazurom, dvostrukom glazurom ili akustičnog stakla (za bolju zvučnu izolaciju) itd. Pored toga, postoje i više različitih opcija za ugradnju staklenih vrata, uključujući staklena klizna vrata sa opcionalnim mekim zatvaranjem, staklenim vratima na šarkama, staklena okretna vrata sa opcijama zadržavanja, dvostruko zastakljena vrata, sigurnosna vrata i sl.

Slobodan protok svetlosti

Prirodno svetlo je korisno jer stvara ugodno i privlačno radno okruženje. Korišćenje pregrade od čvrstog zida blokiraće prirodno svetlo. Nasuprot tome, staklene pregrade omogućavaju slobodan protok svetlosti, što je veliki plus naročito ako u vašem prostoru nedostaje prirodnog svetla. Više prirodnog svetla takođe će značiti da se manje oslanjate na veštačko osvetljenje, što predstavlja dugoročno isplativo rešenje.

Smanjenje računa za električnu energiju samo je jedan od načina na koji su staklene kancelarijske pregrade isplativo rešenje za kancelariju, dok je drugi način na koji se lako ugrađuju u prostor uz minimalne smetnje. Lepota staklenih kancelarijskih pregrada leži u njihovoj jednostavnosti i efikasnosti. Mogu da obnove radno mesto i da se u kratkom roku sastavite i rastavite, a da pri tome ne zahtevaju nikakve strukturne modifikacije. Ukoliko ikada odlučite da premestite vašu kancelariju na drugo mesto, staklene pregrade možete poneti sa sobom, čineći tako preseljenje brzim i lakim uz smanjenje troškova.

Naši pregradni zidovi se izrađuju od sigurnosnog stakla debljine 8-19 mm (laminirano i kaljeno) prema vašim merama i zahtevima. Pošaljite nam upit, a mi ćemo vam izneti konkretnu ponudu u kratkom vremenskom roku.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.