Moderno kupatilo uz staklene tuš kabine i tuš pregrade

Moderno kupatilo uz staklene tuš kabine i tuš pregrade

Moderno kupatilo uz staklene tuš kabine i tuš pregrade

Kupatilo kao najvažnija prostorija svakog doma

Kupatilo je mesto gde započinjete i završavate svaki svoj dan. Statistika tvrdi da prosečna osoba provede oko 1,5 godinu svog života u kupatilu. To je takođe i mesto gde možete da napravite pauzu od užurbane svakodnevice, opuštajući se u penušavoj kupci ili pevajući pod tušem.

Pri uređenju enterijera, nikako ga ne smemo zanemariti. Kupatilo je jedan vrlo ličan prostor, gde treba da se osećate udobno i slobodno. Zato treba posvetiti pažnju tome da ono bude praktično, lepo uređeno i prijatno okruženje.

Staklene tuš kabine i tuš pregrade u kupatilu

Značaj kupatila kroz istoriju

Najranije civilizacije, poput Egipta i Mesopotamije razvijale su se duž slivova velikih reka. Blizina rečne vode i saznanja o tome kako njom upravljati bili su osnovni temelj za unapređenje života ljudi.

Kasnije, u periodu rimske civilizacije, dolazi do razvoja kanalizacije, sistema snabdevanja vodom i razvoja zajedničkih kupatila. Upotreba javnog kupatila bila je uobičajena u mnogim civilizacijama. Međutim, Rimljani su proširili ideju njegove upotrebe i broj kupatila u Rimu se uvećavao.

Javna kupatila bila su od suštinskog značaja za rimsku kulturu. Ljudi su posećivali kupatila kako bi vodili računa o ličnoj higijeni, obavljali razgovore i završavali poslove, kao i radi druženja. Vremenom su zajednička kupatila postajala sve luksuznija.

Savremeno uređenje kupatila

Kupatila kakva danas poznajemo i imamo u svojim domovima, nasleđe su evropske kolonizacije. Kao takva, pojavila su se najpre u najplemenitijim kućama, a stvarana su kao prostorije za specifičnu namenu.

U zapisima o egipatskoj civilizaciji nalazimo prve podatke o postojanju tuša, ali njegov pronalazak kakvog ga danas poznajemo seže u 18. vek.

Tokom vekova upotpunjavale su se osnovne namene jednog kupatila, evoluirala je tehnologija, menjali se materijali i načini izgradnje, kretalo se ka minimalizmu i jednostavnijim tehničkim rešenjima, a prilično se pažnje posvetilo dizajnu i estetskom doživljaju.

Aktuelni trendovi za moderno kupatilo

Staklene tuš kabine i tuš pregrade kao trend

Staklene tuš kabine i staklene tuš pregrade

U današnjem kupatilu centralno mesto, uglavnom, zauzimaju staklene tuš kabine ili staklene tuš pregrade. Dolazi do favorizovanja stakla pri izradi jer providna površina omogućava da puno svetlosti uđe u prostor za kupanje što utiče na atraktivnost i moderan izgled.

Zašto su staklene tuš kabine i staklene tuš pregrade toliko popularne?

 

1. Staklene tuš kabine i pregrade su elegantne

Ništa ne simbolizuje modernu eleganciju toliko kao staklena tuš kabina. Raznovrsne mogućnosti dizajna tuš kabina će Vam pomoći da pronađete savršeno rešenje za svaki stil kupatila.

Umesto prozirnog stakla, možete odabrati matirano ili zatamnjeno staklo kako biste omogućili jedinstven izgled Vašem kupatilu. Takođe možete prilagoditi dodatke, kao što su ručke ili okvir, prema stilu ostatka Vašeg kupatila.

2. Staklene tuš kabine i pregrade se lako čiste

S obzirom da većina nas vodi užurbane živote, svaki elegantni element koji dodate svom domu mora biti jednako praktičan. Staklena tuš kabina ne samo da dodaje dašak urbanog glamura Vašem kupatilu, nego i njeno održavanje nije preterano zahtevno.

Jednom kada je ugradite, možete uživati u luksuzu koji daje, bez razmišljanja o održavanju. Čisti se mnogo lakše nego zavesa za tuš i pritom izgleda daleko atraktivnije.

3. Staklene tuš kabine i pregrade sprečavaju prskanje vode van kade

Svi mrze kada uđu u kupatilo i zateknu mokar i klizav pod. Staklene tuš kabine i staklene tuš pregrade su vrhunsko rešenje protiv ovakvih zavrzlama. Sa pregradom, nećete zateći mokar i klizav pod kupatila kad god se neko istušira.

Profesionalna instalacija staklenih kabina i pregrada osigurava da voda ostane na jednom mestu i brzo se suši. Takođe možete da izbegnete neprijatnost brisanja vode sa podova kupatila nakon svakog Vašeg tuširanja.

4. Staklene tuš kabine i pregrade su minimalistične

Minimalizam je top trend, dobro poznat svima koji imaju oko za estetiku i moderan dizajn. Staklo i visokokvalitetna oprema su ovde svedeni na minimum, što menja izgled kupatila. Nema glomaznih, suvišnih delova koji bi pretrpali Vaš prostor i učinili ga neurednim.

Za ultra-šik izgled, možete se odlučiti za staklene tuš kabine bez okvira. Ove tuš kabine nisu podržane vidljivim okvirom i na taj način u Vašem kupatilu stvaraju osećaj jednostavnosti i odmerene prefinjenosti.

5. Staklene tuš kabine i pregrade vizuelno povećavaju prostor

Pogotovo ako živite u stanu, inteligentno korišćenje prostora je ključno. Vaše kupatilo mora da sadrži razne elemente i proizvode, ali istovremeno ne želite da izgleda skučeno. Staklena tuš kabina ili tuš pregrada je savršeno rešenje da Vaše kupatilo u trenu izgleda veće. Zbog svoje jasnoće, staklo daje iluziju kontinuiteta u prostoru.

Zavese za tuš mogu učiniti Vaše kupatilo manjim nego što jeste. Nasuprot tome, staklena tuš kabina čini da Vaše kupatilo izgleda veće i prostranije. Svetlost teče kroz staklo, za razliku od tuš kabina sa metalnim okvirom ili zavesa. Ova osobina čini tuš staklene tuš kabine idealnim za mala kupatila.

Gde možete nabaviti sjajne staklene tuš kabine i tuš pregrade?

Prelistajte kataloge proizvoda i pronađite najsavremenije tuš kabine na nsglass.rs

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.