Kako smart ogledalo može da pomogne vašem biznisu?

Kako smart ogledalo može da pomogne vašem biznisu?

Kako smart ogledalo može da pomogne vašem biznisu?

Početkom dvehiljadite godine, pametni telefoni su bili pojava za koju mnogi nisu verovali da će opstati na globalnom nivou, kako zbog svojih „zamisli“ mogućnosti o kojima se pričalo i koje su se tek isprobavale u rukama potrošača, tako i zbog količine novca koju je bilo potrebno izdvojiti za ove naprave. Vlasnici velikih biznisa su im se radovali tada, a danas sve te opcije olakšavaju naš svakodnevni život i posao, postavši dostupni za gotovo svaki džep. Upravo zato bi trebalo da verujemo epitetu „pametan“ i kada su ogledala u pitanju.

Tradicionalno ogledalo, pak, i dalje ima svoje moći, ali zamislite moći PAMETNOG mobilnog telefona u svom kupatilu. Na primer, dok se ujutro spremate za posao, možete da čitate najvažnije vesti, proveravate svoje mejlove i budete aktivni na društvenim mrežama, ili bar da osigurate da vam dan krene uz omiljenu pesmu koju slušate na You Tube-u preko svog SMART ogledala.

Pored estetske funkcije i pomoći u tome da dnevna soba ima više prirodne svetlosti, šta možemo da očekujemo od ovakvih ogledala, za razliku od tradicionalnih?

Veliki tablet

SMART ogledalo podseća na veliki tablet. U suštini je obostrano ogledalo koje ima ugrađeni ekran koji omogućava brojne opcije, tačnije pruža informacije koje god poželite – od vremenske prognoze, preko poslovnih informacija, do omiljenih pesama koje želite da slušate. Sve sa svog Android telefona možete, dakle, povezati i pokrenuti na SMART ogledalu.

Kada je u pitanju upravljanje ogledalom, možete podesiti da određene aplikacije otvarate, recimo, mahanjem, glasom, dodirom i slično. Naravno, daljinski upravljač ne ide u istoriju – odgovara u potpunosti i ovoj priči.

Ako vam je ujutro teško da se rasanite i mrsko vam je da tipkate po ekranu pametnog ogledala, vrlo lako možete da pričate sa njima preko Google Assistant-a. Možete, dakle, veliku većinu stvari da automatizujete i olakšate: da uključite ili isključite mikrofon po potrebi, da otključavate ili zaključavate ulazna vrata iz bilo kog mesta gde vam se ogledalo nalazi, i druge stvari.

Kupatilo

U velikom broju slučajeva, SMART ogledalo, po želji kupaca, nalazi se u kupatilu. Nemali broj ljudi danas obavlja usputne jutarnje stvari upravo iz tog mesta, pa je praktičnost ogledala vrlo jasna. Ogledalo može biti postavljeno u dnevoj sobi i hodniku, takođe, a ostale funkcije koje ćete rado koristiti, a ogledalo omogućava, su: fotografisanje, kreiranje podsetnika, strimovanje omiljenih filmova sa sajta kao što je Netflix, upravljanje uređajima u domu i ostalo.

Biznis

Kada je biznis u pitanju, već smo spomenuli važnu stvar koja nam je bitna za uvod u priču: sve mejlove, podsetnike i vesti možete odmah ujutro, pre odlaska na posao, ili pre obilaska svog poslovnog prostora, pregledati na svom SMART ogledalu. Međutim, postoje još neke stvari koje bi trebalo da znate.

Bez obzira na to koje je poslovanje u pitanju, SMART ogledala mogu da doprinesu vašem biznisu. Ono se vrlo lako primenjuje u prodavnicama i šoping centrima, kancelarijama, bioskopima, frizerskim salonima, a ni turizam nije imun na ovu pametnu stvar – benefiti se lako primenjuju i u apartmanima, vilama i hotelima.

Ako uživanje sklonimo sa strane, već je postavimo tako da je vi pružate kroz biznis, poslovanje uz pametno ogledalo odmah prelazi na sledeći nivo. U turizmu, recimo, a da nije kupatilo u pitanju, ogledalo može da bude montirano u sobi. Ono na taj način olakšava, na primer, dostavu hrane.

Kada su kancelarije u pitanju, pa i ostale vrste biznisa (gore smo spomenuli frizerske salone), SMART ogledalo postaće vaš lični asistent i pamtiće rasporede, planove, projekte, sastanke i svaku stavku sa liste do kraja koje je vama neizostavno važna.

Šta to, na kraju, znači?

Pametna ogledala već za nekoliko godina neće biti „čudo tehnike i tehnologije“, a upravo sada dok ovo čitate luksuzni hoteli i apartmani ili naručuju svoj primerak, ili ga već imaju. O ceni i modelima možemo slobodno reći da se kreiraju tako da će vrlo brzo biti pristupačni isto tako kako su pametni telefoni danas – o njima se više ne priča kao o predmetu koje prikazuje materijalni status.

SMART ogledala će biti potreba i „vetar u leđa“ vašem poslovanju, sigurnost u autentičnost i povratak potrošača na isto mesto sa istom namerom. Ne samo vaš lični užitak. Razmislite o tome.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.