Izolaciona stakla ClimaGuard® Solar (4 godišnja doba) i ClimaGuard® Premium (Low-E, niskoemisiono)

Izolaciona stakla ClimaGuard

Izolaciona stakla ClimaGuard® Solar (4 godišnja doba) i ClimaGuard® Premium (Low-E, niskoemisiono)

Kako izabrati najbolja izolaciona stakla?

Pri izradi prozora najbitniji deo je dobar odabir stakla, jer ono čini oko 70-80% površine prozora i utiče na njegove glavne karakteristike kao što su toplotna i zvučna izolacija. Inovativna tehnologija u proizvodnji stakala omogućila je izradu visokokvalitetnih izolacionih staklenih elemenata koji su postali nezaobilazni pri izradi termopan stakla za prozore i vrata.

Savremena stakla novije tehnologije imaju tri bitne karakteristike koje se uzimaju u obzir pri oceni kvaliteta:

1. Koeficijent toplotne provodljivosti – Različiti materijali različitom brzinom provode toplotu, a sama sposobnost materijala da provede toplotu je toplotna provodljivost. Koeficijent toplotne provodljivosti je parametar koji prikazuje u kojoj količini staklo provodi toplotu. Što je ova vrednost koeficijenta niža, to je materijal tj. staklo bolji termoizolator.

2. Solarni faktor – Predstavlja odnos količine energije koja prolazi kroz staklo i ukupne energije koja dolazi do stakla. Staklo treba da ima sto manji solarni faktor

3. Zvučna izolacija – Fizička kategorija koja opisuje koliko dato staklo može da smanji i redukuje prolaz zvuka i ublaži određenu buku. Veća zvučna izolacija više smanjuje buku.

Kako izabrati najbolja izolaciona stakla

Koji proizvođač nudi najkvalitetnija izolaciona stakla?

U ponudi imamo specijalizovana stakla renomiranog proizvođača Guardian, koja najčešće preporučujemo i koristimo pri izradi izopana. Naročito se u izdvajaju ClimaGuard® Solar (4 godišnja doba) i ClimaGuard® Premium (Low-E, niskoemisiono). To su stakla pri čijoj izradi se koriste premazi, ono što ih međusobno razlikuje je specifičnost strukture premaza koji dalje utiču na mogućnosti samog stakla i njegove performanse. Njihova zajednička karakteristika je izuzetna toplotna izolacija.

Guardian stalno razvija nove tehnologije i tehnike pri izradi stakala koja su zatim pogodna za  pružanje staklenih rešenja visokih performansi, od značajnih arhitektonskih projekata do kućnih enterijera i maloprodajnih prostora. Guardian kao ekološki odgovoran proizvođač prati klimatske uslove u različitim geografskim područjima i u zavisnosti od regiona gde se vrši isporuka stakla, određuju se osobine i performanse samog stakla. U zavisnosti od lokalnih klimatskih uslova povećava se ili smanjuje prohodnost svetla i sunčeve toplote u cilju uštede energije i povećanja komfornosti u životnom prostoru.

Izolaciona stakla za prozore

Guardian izolaciona stakla

ClimaGuard® Premium (Low-E, niskoemisiono)

Niskoemisono staklo sa unutrašnje strane ima tanak premaz koji nesmetano dopušta prirodnu transmisiju svetlosti unutar prostorije a ujedno ograničava prenos toplotne energije. Kroz stakla niske emisije gubi se manje toplote jer se energija vraća u prostor iz kog potiče, što je naročito uočljivo tokom zimskih perioda kada su spoljašnja i unutrašnja staklena površina izopana različitih temperatura, što se oseća na dodir.

ClimaGuard® Solar (4 godišnja doba)

ClimaGuard Solar je ravno staklo sa prozirnim i izrazito tankim premazom na površini. Zahvaljujući tome osigurava visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju (k=1,1) i zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42% sunčeve energije).

Rađeno je na istom principu kao i niskoemisiono staklo, ali sa naprednijim premazima koji utiču na poboljšanje karakteristika stakla, naročito je došlo do poboljšanja koeficijenta toplotne, ima nižu toplotnu provodljivost i predstavlja odličan izolator. Niža propustljivost  utiče na sprečavanje ulaska sunčeve energije u prostoriju što je  naročito bitno u letnjim danima. U zimskim danima prozori sa ovim staklom sprečavaju odliv energije van prostora.

U poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom znatno utiče na smanjenje troškova grejanja. U letnjim danima kada je velika količina toplote usmerena na prozore staklo propušta 42% sunčeve svetlosti, što je duplo manje u odnosu na tradicionalna stakla i utiču na smanjivanje zagrevanja prostorije i prijatnost boravka, kao i na smanjenje potrošnje energije potrebne za rad rashladnih uređaja

Guardian solar staklo koje plasiramo na naše tržište daje dobru optičku vidljivost, nema zatamljenja kao ni zatvaranja prostora, ima jaku refleksiju ogledala, ima nizak prenos toplote što uzrokuje nisku temperaturu unutar stakla.

Izolaciona stakla Guardian

Prednosti upotrebe specijalizovanih stakala:

  • povećanje toplotne izolacije, sprečava se transfer toplote i omoguaćava prijatnija temperatura u letnjem i zimskom periodu, a samim tim povećava se energetska efikasnost prostorije
  • redukcija emisije CO2 i očuvanje životne sredine, smanjena je potrebna količina fosilnih goriva, emisija štetnih gasova u prirodu je manja. Usled manje eksploatacije energetskih goriva i smanjenog oslobađanja CO2 prilikom sagorevanja sprečava se globalno zagrevanje i doprinosi zaštiti klime i očuvanja životne sredine
  • značajno smanjenje troškova, održavaju prostoriju hladnijom tokom leta a topliju tokom zime, te u velikoj meri štede energiju za zagrevanje ili hlađenje prostora
  • dobra optička vidljivost
  • odlična zvučna izolacija

Gde poručiti izolaciona stakla po meri?

Kompanija NS Glass poznata je po svom izopan staklu, a da saznate više i poručite izolaciona stakla za sebe, posetite naš sajt.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.