Ideje za uređenje kupatila sa tuš kabinom

Uređenje kupatila sa tuš kabinom

Ideje za uređenje kupatila sa tuš kabinom

Nema osobe koja ne želi urediti unutrašnjost svoga doma originalno i moderno. Glavni trend današnjice je minimalistički, a ljudi vođeni time prilagođavaju svoje prostorije vladajućem stilu. Poenta minimalizma je funkcionalnost i usklađenost. I zato se on u jednom domu ostvaruje kroz ponavljanje sličnih elementa, boja i struktura, što vodi ka ujednačenosti. Ovo se svakako odnosi i na kupatilo, prostoriju čije uređenje često padne u drugi plan. Verovatno u težnji da druge prostorije, u kojima češće boravimo, uredimo lepše, na kupatilo potpuno zaboravimo. A to nikako ne smemo raditi. Ipak, je to prostorija naše intimnosti, pa zašto ne bismo uživali u njoj.

Bilo da živite u stanu ili u kući, ono površinski zauzima najmanji prostor. Kao što veliko kupatilo može biti moderno i elegantno, tako i malo može izgledati vrlo sofisticirano i prijatno za oko. Svejedno je koje su dimenzije, bitno je da znate neke trikove koji će vam pomoći da ga učinite svetlijim, prostranijim i prijatnijim. Minimalizam se u kupatilu ostvaruje kroz dva elementa: ugradnjom tuš-kabine i postavljanjem svetlih, često mermernih pločica. Ovaj put smo se bazirali samo na tuš-kabine jer moderan dizajn kupatila skoro da podrazumeva ugradnju tuš-kabine, a razlozi su više nego očigledni: praktičnost, jednostavnost i funkcionalnost. Ukoliko se upuštate u projekat zvani ,,uređenje kupatila” imajte na umu ove tri ideje.

Izaberite tuš kabine po meri

Odavno su tuš kabine zamenile kade, pogotovo u stanovima. Njihov odabir svakako nemojte prepustiti slučaju, niti kupovinu obaviti na brzinu po sistemu jeftinijeg rešenja. Ipak, je to dugoročno ulaganje. Svetski trendovi nalažu da tuš kabine budu pravougaonog ili kvadratnog oblika, a ne nekadašnjeg polukružnog. Ako je kupatilo manjih dimenzija, onda bi najbolje bilo raditi tuš kabine po meri. Tako ćete tačno prilagoditi dimenzije tuš kabine dimenzijama vašeg kupatila. I tu neće biti greške jer su ovo izuzetno lepa rešenja koja dozvoljavaju igranje sa prostorom. U kombinaciji sa adekvatnim pločicama dobićete vizuelno veći prostor u kojem se nećete osećati klaustrofobično. Prilikom izbora tuš kabine posebno vodite računa da staklo bude kvalitetno, najbolje je uzeti kaljeno iz dva prosta razloga: dugoročno ste mirni i lako se održava.

Odaberite ugaone tuš kabine umesto polukružnih

Obično je u manjim kupatilima ostavljen slivnik za tuš u uglu. U prošlosti se često pribegavalo polukružnim tuš-kabinama, koje smo već pominjali. Takve tuš kabine su velikih gabarita i izgledaju glomazno, pogotovu u manjim kupatilima. Zato moderan dizajn težeći minimalističkim elementima, zamenjuje polukružne kabine elegantnijim rešenjima – ugradnjom ugaone tuš kabine. Ugaone tuš kabine sastoje se od vrata i jedne ili više staklenih fiksnih pregrada u zavisnosti od oblika i konstrukcije. Postavljanjem direktno na pod štedite sebi dodatan prostor i izbegavate sve one kade koje bi vaše kpatilo učinile natrpanim. Bez žrtvovanja mnogo prostora postići ćete moderno i funkcionalno mesto.

Vrata za tuš kabine – jednostavan trik za velika kupatila

Imate veliko kupatilo i razmišljate da li ugraditi kadu ili se pak odlučiti za tuš kabinu? Ako vaša interesovanja idu u pravcu funkcionalnosti i elagancije, onda je prava odluka tuš kabina. Veliki prostor u kupatilu ne mora primarno zahtevati ugradnju kade. Možete iskoristiti taj prostor za ugradnju vrata za tuš kabine, što je svakako modernije i funkcionalnije rešenje. Ovako urađena vrata obezbeđuju dovoljno svetlosti u delu za tuširanje, a sprečavaju vodu da odlazi van tuš kabine.

Lepota leži u jednostavnosti. Sa par diskretnih detalja vaše kupatilo može oživeti i dobiti vanvremenski šarm. Zato ne oklevajte i izaberite najbolja rešenja. Ponudu tuš kabina možete pogledati OVDE.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.