5 korisnih saveta kako da vaša dnevna soba deluje veće i ima više svetlosti

5 korisnih saveta kako da vaša dnevna soba deluje veće i ima više svetlosti

5 korisnih saveta kako da vaša dnevna soba deluje veće i ima više svetlosti

Dnevna soba je centar kuće, porodice, porodičnog okupljanja i druženja. Ona bi trebalo da predstavlja najprijatnije mesto, kako za članove, tako i za goste. Prilikom prvih skica izgleda kuće, obraća se velika pažnja na raspored i veličinu ove sobe. Kako je izučavanje enterijera i arhitekture sve naprednije, tako vrlo lako uz stručnu pomoć možemo da dobijemo željeni izgled. Ali, postoje određeni saveti koje možemo primeniti sami.

Fokus na korisne savete u izgledu dnevne sobe je upravo zato što tu provodimo najviše vremena odmarajući se, u aktivnostima sa porodicom i prijateljima. S obzirom na to da su aktuelni trendovi iz godine u godinu drugačiji, više u elementu eksperimentisanja i minimalizma, pa i naše želje su različite i postoje shodno našim afinitetima – jedno uvek ostaje isto: najčešće želimo da dnevna soba izgleda veće i da ima više svetlosti.

O tome da je prirodna svetlost važan činilac za zdravlje i koncentraciju ne moramo da podsećamo, ali moramo da uvedemo u priču o tome koliko ona utiče na vizuelizaciju. Bez obzira na to da li ste već zadovoljni veličinom sobe, ili manju sobu želite da učinite komfornijom, sa više prostora u njoj, postoje određeni decidni saveti.

Još jedna stvar: nije isto da li se ta „borba“ vodi u stanu ili u kući. U stanu je često cilj da ima dovoljno soba, a da dnevna ostane dovoljno velika. Sa druge strane, u kući je taj problem manje izražen, a i ako postoji, lakše je rešiti ga.

Dakle, saveti su sledeći:

1. Boje su uvek važne

Kao i kada želite da svojom odevnom kombinacijom prenesete određenu poruku i izazovete utisak, isto je i pri uređivanju svog doma. Tamnije boje sužavaju i skraćuju prostor, dok svetle boje zidova i nameštaja pružaju efekat vizuelno većeg prostora. Najčešće predlagane boje su bela, neutralna siva ili bež, metalik nijanse, lavanda ljubičasta – obavezno za neki deo nameštaja ili detalj na nameštaju (jastuci, na primer), i druge.

2. Ne zaboravite na ogledala

Boje i ogledala mogu da dele prvo mesto saveta za enterijer dnevne sobe. Kada je ogledalo u pitanju, ono je najbolje rešenje za veću količinu svetlosti, a to se najbolje vidi ako ih postavite direktno preko puta izvora svetlosti. Ogledala mogu, i to efektno, da menjaju izgled prostorija. Ona mogu da budu klasična, a mogu da budu sa LED rasvetom i SMART ogledala.

3. Birajte nameštaj sa više funkcija

Pored toga što ovaj nameštaj olakšava život, vrlo je lako da ga odaberete, jer je izbor toliko velik, s obzirom na potražnju. Najvažnije, malu dnevnu sobu će zasigurno učiniti većom na izgled. Uvek je korisno razmisliti o, na primer, tabureu koji se otvara, pa postane sto po potrebi. Popularno se zove klub sto.

4. Koristite nameštaj od stakla

Ukoliko ste ljubitelj, svakako preporučujemo nameštaj od stakla, kao što su stolovi i vitrine koje mogu biti potpuno ili delimično od stakla, zatim zidne police, police za televizore i drugo. Ovakav nameštaj utiče na nezagušenost prostora, a stvara veću prostranost.

5. Staklena vrata – moderni element za vašu dnevnu sobu

Za svetliji i vizuelno širi prostor možete pružiti šansu i staklenim vratima. Kao moderni element u enterijeru mogu, prema zahtevima klijenta, da budu klizna, klatna i zaokretna.

Još neki od korisnih i zanimljivih saveta je da odaberete tanje zavese, da iskoristite svaki ćošak (kupite lampu, ili negujte biljku), a što više slobodnog mesta imate na podu, prostor će se činiti većim.

Zanima vas cena?

Pogledajte proizvode, izaberite specifikacije i mi ćemo izračunati ukupnu cenu za Vašu zamisao, bez ikakve obaveze.